Skip to main content

Hvis du kæmper med alkoholafhængighed, er du ikke alene. Millioner af mennesker verden over er ramt af denne sygdom. Der er dog håb. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle strategier, der kan hjælpe dig med at få din alkoholafhængighed under kontrol. 

 

Først må du indrømme over for dig selv og andre.

Det første skridt er at indrømme, at du har et problem. Det kan være svært, men det er vigtigt. Så længe du benægter dit alkoholproblem, kan du ikke være åben for at modtage den rette hjælp.

Derfor må du erkende både over for dig selv og dine nærmeste at du har et alkoholproblem som du behøver hjælp til.

Når du har gjort det, kan du begynde at søge hjælp. Der er flere forskellige ressourcer til rådighed, herunder støttegrupper og rådgivning. 

 

Søg professionel hjælp

 

Når man kæmper med alkoholafhængighed, er det vigtigste, du kan gøre at søge hjælp. Der er mange mennesker, der forstår, hvad du går igennem, og som ønsker at hjælpe dig med at komme dig til hægterne. Med den rette støtte er det muligt at komme sig. Hvis du eller en af dine bekendte kæmper med alkoholafhængighed, skal du søge hjælp. 

Alkohollinjen 

Du kan få gratis hjælp og rådgivning på alkohollinjen alle ugens dage hele året rundt. Du kan komme i kontakt med alkohollinjen ved at ringe til dem på telefon 70205501. Alkohollinjens telefoner besvares af professionelle alkoholbehandlere men mange års erfaring i at hjælpe enkelt personer og familier med alkoholproblemer. Alkohollinjen kan blandt andet rådgive dig om hvordan du finder en alkoholbehandling der passer til dig. 

Alkoholbehandling vigtigt at vælge en behandling der passer til dig

Når det kommer til valg af alkoholbehandling, er det vigtigt at finde en behandling der passer til dig og dine behov. Der findes ikke en standart alkoholbehandling der passer til alle. Det er derfor vigtigt at tale med en god alkoholrådgiver inden du vælger en behandling. Du kan gratis tale med en alkoholrådgiver på alkohollinjen 70205501.